Akavan liitot mukana Taimiteossa nuorten työllistymisen ja ilmaston puolesta

Kärsämäelle istutetaan 9000 taimea ja 4,6 hehtaaria Akava-metsää

Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö Akava ja sen 14 jäsenliittoa ovat tänä kesänä lähdössä mukaan Suomen 4H-liiton Taimiteko-toimintamalliin. Akava-metsää istutetaan kesäkuun alussa Kärsämäelle, Pohjois-Pohjanmaalle yhteensä 4,6 hehtaaria Silosaaren vanhalle turvetuotantoalueelle. Tämä tarkoittaa lähes 9000 taimea. Taimia istuttavat suomalaiset nuoret ja monelle kesätyö on ensimmäinen kosketus työelämään.

Taimiteossa halutaan tehdä konkreettisia toimenpiteitä hiilidioksidipäästöjen kompensoimiseksi. Toimintamallin tavoitteena on lisätä hiilinieluja Suomeen ja istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä. Tämä tarkoittaa noin 20 miljoonaa kappaletta uusia puita.

Akava-metsä on 4,6 hehtaarin kokoinen ja sen istuttaminen työllistää 20 nuorta. Koko Taimiteko-toimintamallin kautta töitä saa tänä kesänä noin 250 yhdeksäsluokkalaista. Monelle kesätyö on elämän ensimmäinen, ja siitä maksetaan nuorille urakkapalkkaa.

Taimiteoilla pyritään lujittamaan nuorten luontosuhdetta ja lisäämään nuorten tietoutta metsien tärkeydestä. Nuoret pääsevät tekemään konkreettisia ilmastotekoja ja oppivat metsänhoidollisia toimenpiteitä maastossa.

-Akava haluaa tehdä Suomesta maailman ilmastoälykkäimmän maan. Ilmastolinjauksissamme esitetään lukuisia toimia, joiden avulla pitkän aikavälin tavoitteena on, että Suomi voisi saavuttaisi hiilineutraaliuden viimeistään vuonna 2040. Ilmastopolitiikassa on pyrittävä ennen kaikkea päästöjen vähentämiseen ja hiilinielujen kasvattamiseen. Taimiteko on konkreettinen tapa olla mukana lisäämässä hiilinieluja. On hienoa, että voimme tällä tavalla tukea myös nuorten työllistymistä. Nyt koronakriisin aikaan se on entistäkin tärkeämpää, toteaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder

Ammattiliitto Ava on mukana Taimiteko-hankkeessa. Ammattiliitto Ava toimii kattojärjestönä kolmelle liitolle, joita ovat Verovirkailijain Liitto ry, Ulkoasiainhallinnon Virkailijayhdistys ry sekä Tullivirkamiesliitto ry.

Organisaatioiden lisäksi myös yksityishenkilöt voivat tänä vuonna osallistua Taimitekoon. Kuka tahansa voi tehdä taimitekoja ja pienikin osallistuminen auttaa. Taimia istutetaan alueille, jotka eivät ole enää vuosikymmeniin olleet aktiivisen metsä- tai maatalouden tai turvetuotannon piirissä. Istutukset ovat pääasiassa metsäkuusta. Mäntyä istutetaan turvesuoalueille.

-Taimiteko on hyvä teko niin nuorten työllistymisen kuin ilmaston puolesta. Meille 4H:ssa on tärkeää, että Akavan kaltainen toimija ja sen jäsenliittoja on lähtenyt isoin joukoin tukemaan nuorten kesätyöllistymistä sekä suomalaisen hiilinielun kasvattamista. Kestävän kehityksen mukainen toiminta on järjestömme ytimessä, ja Taimiteon avulla voimme tukea nuorten metsäsuhdetta myös tulevaisuudessa, sanoo Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski.

 

Akavan liitoista Taimiteko-toimintamallissa ovat mukana Ammattiliitto Ava, Agronomiliitto, Kasvatuksen ja Nuorisotyön Asiantuntijat KNT, Luonnon-, ympäristö-, ja metsätieteilijöiden liitto Loimu, Professoriliitto, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset MMA, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Suomen Ekonomit, Suomen Puheterapeuttiliitto, Suomen Terveydenhoitajaliitto, Tekniikan akateemiset TEK, Tieteentekijät, Tradenomit ja Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut YKA.

 

Lisätiedot:

Mukana olevien liittojen yhteystiedot:
palvelupäällikkö Jaana Ignatius, Akava, jaana.ignatius@akava.fi, 040 700 2225

Lisätiedot Taimiteko ja 4H:
kumppanuuspäällikkö Tarja Anttonen, Suomen 4H-liitto ry, tarja.anttonen@4h.fi, 044 783 0305

taimiteko.fi
4H.fi

Akava on korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, johon kuuluu 36 jäsenliittoa ja 608 000 jäsentä. Akavan liittojen jäsenenä on sekä palkansaajia että ammatinharjoittajia ja yrittäjiä, mutta myös opiskelijoita. Akavan liittoihin liitytään suoritetun tutkinnon, asematason tai ammatin perusteella. akava.fi

Akavan ilmastolinjaukset https://akava.fi/tavoitteet/yhteiskuntapolitiikka/akavan-ilmastolinjaukset/

 

 

Jäsenkalenteri 2021 - Tiedote 19/2020

Tullivirkamiesliiton taskukalenterin vuodelle 2021 voit tilata vastaamalla webropol-kyselyyn, jonka kohta saat työsähköpostiisi. Osallistu kyselyyn myös, vaikka et kalenteria haluakaan.

Vastaa viimeistään 7.6.2020!

Kalenterit toimitetaan tilaajille marraskuun aikana tullitoimipaikkojen kautta.

Jos olet virkavapaalla, eläkejäsen, töissä Tullin ulkopuolella tai Sinua ei muutoin tavoita Tullin sähköpostilla, mutta haluat saada kalenterin ensi vuodeksi, niin ilmoittaudu suoraan liiton sihteerille.

Huom! Kaikki TVML Eläkeläiset ry:n jäsenet saavat kalenterin kotiosoitteeseen ilman eri tilausta!

 

Lisätietoja
Sihteeri Liisa Kangassalo liisa.kangassalo@tulli.fi tai gsm 040 332 2101

Rukan ja Ylläksen loppuvuoden sesonkiviikot haettavina - Tiedote 18/2020

Ruskaviikot

Rukan ja Ylläksen vuoden 2020 ruskaviikot ovat viikot 37 ja 38.
Huom! Ylläksellä viikon 37 varausaika alkaa lauantaina 5.9. poikkeuksellisesti klo 18.00!

Vuodenvaihdeviikot

Rukan ja Ylläksen vuodenvaihdeviikot ovat viikot 52 ja 53.

Hinnat

Ruskaviikkojen jäsenhinta on 220 €/viikko ja vuodenvaihdeviikkojen jäsenhinta on
300 €/viikko. Hinnat ovat samat kummassakin lomakohteessa. Huom! Mikäli koronatilanne vielä syksyllä jatkuu, peruutukset voi tehdä kuluitta lyhyelläkin varoitusajalla.

Lemmikkieläimet ovat sallittuja Ylläksellä ja Rukan huoneistossa 2. Ylläksellä viikkomaksu lemmikistä on 20 euroa.

Hakeminen

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi viimeistään 31.5.2020 sähköpostilla osoitteeseen tvml.lomapaikat@gmail.com Mikäli samalle viikolle ilmoittautuu useampi hakija, viikot arvotaan. Viikkojen saajille lähetetään vahvistus sähköpostilla heti hakuajan päätyttyä.

Normaaliviikkoja voit varata ympäri vuoden. Lapissa riittää tekemistä ja nähtävää myös kesällä ja myöhemminkin syksyllä loka-marraskuussa, jolloin hiihtokausi jo alkaa! Lomapaikkojen nettikalentereista näet vapaat viikot. Vuokrausaika on aina koko viikko lauantaista lauantaihin, mutta varaustilanteen niin salliessa, muustakin voidaan sopia.

Huom! Lomavaraukset ovat kesätauolla 27.7.-9.8.2020!

Katso lisätietoja tvml.fi/lomakohteet
www.ruka.fi
www.kuusamo.fi
www.yllas.fi

Ilmoittautumiset ja tiedustelut

tvml.lomapaikat@gmail.com tai gsm 050 548 4078 Leena Leht