Uusi jäsenetu Wasaline - Tiedote 25/2020

Uusi jäsenetu

Wasaline tarjoaa liiton jäsenille henkilölipun listahinnasta -10% alennuksen. Alennus koskee reittimatkoja.

Matka varataan varustamon nettisivuilta osoitteesta www.wasaline.com koodilla TVML.

Matka maksetaan heti, varaus astuu voimaan vasta suoritetun maksun jälkeen. Peruutukset varustamon julkaisemien peruutusehtojen mukaisesti ja kuljetukset varustamon yleisten kuljetusehtojen mukaisesti.

Etu koskee ainoastaan ennakkoon varattuja matkoja. Varaamattomat matkat veloitetaan voimassaolevan hinnaston mukaan. Satamassa lähtöselvityksen yhteydessä on valmistauduttava esittämään liiton jäsenkortti. Jos jäsenkorttisi on kadoksissa, ota yhteyttä liiton sihteeriin.

HUOMAA:
Varausta tehdessä tulee ensin täyttää kaikki tiedot normaalisti. Sivulla kuusi koodi TVML täytetään kampanjakoodiruutuun isoilla kirjaimilla ja sen jälkeen painetaan päivitä hinta. Hinta päivittyy alennuksella.

Lisätietoja

Sihteeri Liisa Kangassalo gsm 040 332 2101 liisa.kangassalo@tulli.fi

Rukan ja Ylläksen kevään 2021 hiihtoviikot haettavina - Tiedote 24/2020

Ruka

Huoneistot Ihtinki-järven rannalla ovat täysin varusteltuja 60-neliöisiä, 2-kerroksisia ja niissä on mm. keittiötilat, oleskelutilat takkoineen, makuutilat 6 hengelle ja saunat. Huoneistoissa on myös astianpesukoneet, mikrot, kahvinkeittimet, cd-soittimet, tv:t yms. Huoneisto 1 on allergiahuoneisto ja huoneistoon 2 saa tuoda lemmikkieläimiä. Lämpöpistokkeita autoille on yksi per huoneisto talon edessä.

Noin 5 km:n päässä Ruka-risteyksessä on mm. K-market, S-market, apteekki, posti, pankkiautomaatti, huoltoasema sekä erilaisia välinevuokrauspisteitä. Willis West –nimisestä motellista voi vuokrata liinavaatteita ja pyyhkeitä.

Kevään sesonkiviikkojen (8-17) jäsenhinta on 300 €/vko/huoneisto.

Alkuvuoden (1-7) viikkojen jäsenhinta on vain 150 €/vko/huoneisto.

Lisätietoa ja kuvia myös osoitteissa Kuusamo Wild Nature, Ruka.fi ja Kuusamo.fi

Ylläs

Kuuden hengen hirsimökissä Äkäslompolossa Kuertunturilla on olohuone (jossa on takka), makuuhuone, makuuparvi, täysin koneistettu keittiö ja sauna. Muita varusteita ovat mm. vaatteiden kuivatuskaappi, pesukone ja auton lämpöpistoke mökin pihassa. Mökin remontti valmistuu marraskuun aikana, joten kohta lähes kaikki on upouutta! Ylläkselle ovat myös lemmikkieläimet tervetulleita!

Kaupat, posti, huoltoasema, ravintolat jne. sijaitsevat 1-2 km:n päässä Äkäslompolon keskustassa. Lähin pankkiautomaatti on Jounin Kaupalla.

Unohtaa ei tietenkään sovi upeita ulkoilumaastoja, jotka avautuvat aivan mökin edestä!

Lomaviikko Ylläksellä on edullinen! Sesonkiviikot (8-17) maksavat 300 €/vko ja alkuvuoden viikkojen 1-7 jäsenhinta on vain 150 €/vko.

Lisätietoa Ylläksestä yllas.fi

 

Lähetä hakemuksesi viimeistään 2.10.2020 mieluimmin sähköpostilla tvml.lomapaikat@gmail.com tai osoitteella Tullivirkamiesliitto, PL 235, 00101 Helsinki.

Mainitse hakemuksessasi, mitä lomakohdetta haet ja Rukan kohdalla erikseen, kumpaa huoneistoa haet. Mikäli haet molempia kohteita ja/tai useampaa viikkoa, ilmoita myös, mi-kä on ykköstoiveesi.

Mikäli samalle viikolle tulee useampi varaus, viikko arvotaan.

Onnettaren suosikit saavat ilmoituksen viikolla 41.

Kuvia ja lisätietoja kummastakin lomakohteesta osoitteessa tvml.fi/lomakohteet

 

Myös syksyn 2020 ensilumiviikkoja vapaana! Nappaa omasi!

Varaustilanteet voit tarkistaa liiton nettisivuilta tvml.fi/lomakohteet

 Tiedustelut ja varaukset tvml.lomapaikat@gmail.com
(kiireellisissä tapauksissa gsm 050 548 4078/Leena Lehto)

Liittohallituksen kokous 27.8.2020 - Tiedote 23/2020

Palkkatyöryhmä

Tullin palkkausjärjestelmän tasokarttaa päivitettiin pohjoisen alueen vuoropäällikköjen osalta. Tason 11 kuvaukseen lisättiin maininta ”Tehtävänhaltija toimii pienen tullitoimi- tai rajanylityspaikan esimiehenä. Toimii nimettynä edustajana Tullin asiakaskuntaan ja ulkoisiin sidosryhmiin päin (esim. PTR)”.

Tullin palkkausjärjestelmän soveltamisohjetta päivitettiin ammatillisen erikoistumisen osalta. Päivityksen tarkoituksena on nopeuttaa uusien työntekijöiden palkkakehitystä (tasolta 7), omaa työtehtävää vastaavaan palkkaukseen ja mahdollistaa työntekijän käyttäminen tasoaan vastaaviin työtehtäviin.

Uusi päivitetty teksti: ”Tulliselvitys- ja -valvontatehtävissä ammatillinen erikoistuminen osoitetaan tavaratuntemuskurssin sekä liikennevirtojen valvonta (tullivalvonta) tai tuonti-kurssin (tullipalvelut) suorittamisella Tullialan peruskoulutuksessa. Opintosuoritukset ovat vain yksi osa henkilöarviointia ja ammatillinen erikoistuminen edellyttää myös tosiasiallista taitoa ja kykyä suoriutua vaativuustason kuvausta vastaavista tehtävistä itsenäisesti.

Etätyön tekeminen Tullissa

Etätyön tekeminen jatkuu toistaiseksi niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista toteuttaa. Hallinnon ja puheenjohtajien 19.8.2020 pidetyssä kokouksessa sovittiin, että etätyöstä luopumisesta kerrotaan työntekijöille vähintään kuukautta ennen ns. normaaliin toimistotyöhön palaamista.

Hengityssuojaimet työmatkaliikenteessä

Valtiovarainministeriön kirje VN/11297/2020

Edellä mainitussa VM:n kirjeessä linjataan, että ”Lähtökohtana on, että jos työnantaja edellyttää kasvomaskien käyttöä työpaikalla, esimerkiksi asiakaspalvelutilanteissa, työnantaja vastaa kasvomaskien hankinnasta. Sen sijaan työmatkoilla käytettävien kasvomaskien hankinnasta vastaavat työntekijät itse.”

Verohallinto on linjannut, että työntekijä voi vähentää kasvomaskeista aiheutuneita kuluja verotuksessa. Kodin ja työpaikan välisiä matkoja joukkoliikenteessä tekevät voivat vähentää kasvomaskikustannuksia 13.8.2020 alkaen. (Lisätietoja asiasta vero.fi -sivustolta)

Keskusjärjestöasiat

Akavan liittokokous

Akavan liittokokous pidettiin 25.8.2020 Sokos hotelli Triplassa Pasilassa. Kokouksessa käsiteltiin sääntömääräiset asiat ja valittiin Akavalle puheenjohtaja 4 vuoden toimikaudelle. Puheenjohtaja-ehdokkaiksi olivat ilmoittautuneet Maria Teikari ja Sture Fjäder. Äänestyksen jälkeen Akavan puheenjohtajaksi valittiin Sture Fjäder.

Akava Works -kysely

Akavan tutkimus- ja ajatuspaja - Akava Works järjestää kyselyn, jolla selvitetään keväällä 2020 alkaneen koronaepidemian vaikutuksia työelämään. Linkki kyselyyn lähetetään liiton toimesta Tullivirkamiesliiton jäsenille 31.8. -1.9.2020. Liitto toivoo, että jäsenet vastaisivat kyselyyn.

Liiton lomapaikat Ruka ja Ylläs

Rukan ja Ylläksen lomapaikojen hinnat pysyvät vuonna 2021 samoina kuin tänä vuonna.

https://www.tvml.fi/lomakohteet/ruka

https://www.tvml.fi/lomakohteet/yllaes

Rukan huoneistoihin on hankittu kalaverkkoluvat. Verkolla kalastettaessa on huomioitava paikalliset kalastussäädökset.

Liittohallitus teki päätöksen hankkia sekä Rukalle että Ylläkselle blancoja hissilippuja 4 kappaletta kuhunkin huoneistoon. Korteille voi jokainen ladata tarvitsemansa määrän arvoa tai laskuja.

Talvi- ja kevätkauden 2021 sesonkiviikot ilmoitetaan jäsenten haettaviksi ensi viikolla.

 

Tiedustelut:

Puheenjohtaja Jari Nieminen jariolavi.nieminen@gmail.com tai gsm 040 332 6739

kanttarellit