Tärkeää tietoa luottamusmiesvalinnoista ja -vaaleista - Tiedote 13/2019

Luottamusasiat

Ilmoittautuminen JUKOn pääluottamusmieheksi ja muihin luottamustehtäviin on päättynyt 19. syyskuuta klo 12.

Päätoimiseksi pääluottamusmieheksi on ilmoittautunut kaksi ehdokasta. JUKOn Valtion neuvottelukunta on päättänyt, että päätoiminen pääluottamusmies valitaan liittojen kokouksessa. Valintakokoukseen voivat osallistua niiden jukolaisten liittojen edustajat (2 edustajaa/liitto), joilla on jäseniä Tullissa. Liittojen kokous pidetään 26.9.2019 klo 12.00 Tullivirkamiesliiton huoneistossa Helsingissä. Tullivirkamiesliiton edustajat liittojen kokouksessa ovat liittohallituksen päätöksen mukaisesti Kari Lehtinen ja Ulla Vehviläinen.

Alueelliset ja paikalliset luottamusmiehet, sekä näiden varahenkilöt valitaan alueellisesti järjestettävissä valintakokouksissa ns. sopuvaaleilla, mikäli kyseisiin tehtäviin ei ole muita kuin yksi ehdokas.

Jos ehdokkaita samaan luottamusmiestehtävään on enemmän kuin yksi, ehdokkaat todetaan vaalikokouksissa. Vaalikokous päättää vaalien ajankohdan ja paikan. Vaalit voidaan järjestää aikaisintaan 14 vuorokauden kuluttua siitä, kun niistä on ilmoitettu työnantajalle. Tästä syystä osa luottamusmiesvalinnoista siirtyy lokakuulle.

Vaalikokoukset ilmoittavat sopuvaalien tuloksen tai järjestettävien vaalien ajankohdan ja paikan heti kokouksen jälkeen sähköpostilla puheenjohtaja Jari Niemiselle ja pääluottamusmies Kari Lehtiselle sekä Tullin akavalaisen yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Kuosmalle. Paikallisyhdistykset huolehtivat vaalien järjestelyistä.

Alue- ja paikallisluottamusmiestehtävät

Etelä-Suomi 1 alueluottamusmies
Pasila (eri osastot), Tullilaboratorio, Muihin jukolaisiin liittoihin kuuluvat.

Etelä-Suomi 2 alueluottamusmies
Lentotulli, satamat, pääkaupunkiseutu, Hanko, Lahti

Etelä-Suomi luottamusmiehet
Pääkaupunkiseutu, Vuosaari, Länsisatama Hanko, Lahti