Usein kysytyt kysymykset

Kenelle ilmoitan osoitteenmuutoksen?Lauhala 2013-02-01 115

 Vastaus: Osoitteen- ja nimenmuutoksia ei tarvitse ilmoittaa, ne päivittyvät automaattisesti Postin kautta liiton jäsenrekisteriin. Ilmoita kaikki muut jäsentietomuutokset oman yhdistyksesi jäsenrekisterivastaavalle. Erityisen tärkeää on ilmoittaa myös osaston, toimipaikan ja tehtävien muutoksista. Luettelon jäsenrekisterivastaavista löydä kohdasta Yhteystiedot.

Jään palkattomalle virkavapaalle, miten se vaikuttaa jäsenmaksuuni?

Vastaus: ilmoita palkattoman virkavapaan alkamis- ja päättymisaika oman yhdistyksesi jäsenrekisterivastaavalle. Palkattoman virkavapaan ajalta maksetaan erityisjäsenmaksu, jonka määrä on 7 €/kk. Liitto lähettää sähköpostiisi tai kotiosoitteeseesi maksuviitteet, joilla voit maksaa jäsenmaksut.

Siirryn töihin Tullin ulkopuolelle, katkeaako jäsenyyteni liitossa?

Vastaus: voit jatkaa jäsenyyttäsi omassa yhdistyksessäsi edelleen. Ilmoita asiasta oman yhdistyksesi jäsenrekisterivastaavalle.Jäsenmaksu pysyy samana, mutta maksutapa muuttuu: olet joko itsemaksava jäsen tai uusi työnantajasi tilittää jäsenmaksut.

Vaihdan työpaikkaa yksityiselle/toiseen valtion laitokseen. Miten maksan liiton jäsenmaksun?

Vastaus: ilmoita työpaikan vaihtamisesta oman yhdistyksesi jäsenrekisterivastaavalle.

Muualla työssä olevana olet ns. itsemaksava jäsen, eli liitto lähettää kotiosoitteeseesi maksuviitteet jäsenmaksun maksamista varten. Voit myös valtuuttaa uuden työnantajasi tilittämään jäsenmaksusi liitolle. Tällöin liitto lähettää maksuviitteet työnantajallesi.

Haluan jäädä vuorotteluvapaalle. Mitä minun tulee tehdä?

Vastaus: aloita neuvottelut vapaan pitämisestä ensin oman esimiehesi kanssa ja jos hän näyttää vihreää valoa, tee sen jälkeen virkavapausanomus. Tullin kanssa tehdään erillinen vuorotteluvapaasopimus. Huom! työnantaja myöntää virkavapauden harkintansa mukaan! Työnantaja voi myös kieltäytyä sitä antamasta. Tarkempaa tietoa löydät www.jattk.fi Vuorotteluvapaan ajalta liiton jäsenmaksu on 7 euroa/kk.

Paljonko saan korvausta vuorotteluvapaan aikana?

Vastaus: liiton jäsenenä olet Työttömyyskassa AARIAn jäsen (31.12.2020 saakka nimi oli JATTK) ja se maksaa vuorotteluvapaakorvauksen ansiosidonnaisen työttömyyskorvauksen perusteella. Korvauksen määrä riippuu vapaan alkamiseen mennessä kertyneistä palvelusvuosista. Lisätietoja korvauksesta ja sen hakemisesta www.jattk.fi 

Hukkasin jäsenkorttini. Miten saan uuden?

Vastaus: ota yhteyttä liiton sihteeri Liisa Kangassaloon liisa.kangassalo@tulli.fi tai soita gsm 040 332 2101. Jäsenkortteja tilataan kerran kuukaudessa tai tarpeen mukaan.

Jään eläkkeelle ja haluan jatkaa liiton jäsenenä, onnistuuko se?

Vastaus: voit jatkaa jäsenyyttäsi joko omassa yhdistyksessäsi eläkeläisjäsenenä, mikäli yhdistyksen säännöt sen sallivat tai voit siirtyä TVML Eläkeläiset ry:n jäseneksi. Liitto suosittaa siirtymistä TVML Eläkeläiset ry:n jäseneksi. Eläkeläisten palvelumaksu vahvistetaan vuosittain ja tällä hetkellä se on 60 euroa vuodessa. Eläkeläisjäsen maksaa jäsenmaksun aina itse Tullivirkamiesliitolle ja liitto lähettää jäsenelle tilisiirron kotiin puolivuosittain. Sen lisäksi TVML Eläkeläiset ry kerää omaa pientä vuosittaista jäsenmaksua (15 euroa vuonna 2020)..

Miten käy vakuutusten, kun täytän 70 vuotta?

Vastaus: liiton tarjoamat ja jäsenkorttiin sisältyvät Ifin vakuutukset päättyvän sen vuoden lopussa, jolloin jäsen täyttää 70 vuotta. Mikäli haluat jatkaa vakuutuksia, ota yhteyttä Ifiin, ennenkuin täytät 70 vuotta. 

Haluan vaihtaa toiseen alayhdistykseen, miten se tapahtuu?

Vastaus: käy täyttämässä liittymisvaltakirja kohdasta "liity jäseneksi" ja valitse kohta "vaihdan alayhdistystä". Lähetä lomake, sen vastaanottaa liiton sihteeri, joka vaihtaa tiedon jäsenrekisteriin ja tilaa sinulle uuden jäsenkortin, koska yhdistyksen numero muuttuu.

Mikä on Poppius-apuraha?

Vastaus: Liitto edistää ja tukee Poppius-stipendirahaston avulla yhdistystensä jäsenten ammattiopintoja ja -taitoja sekä sivistystarpeita. Tätä varten liittohallitus voi myöntää stipendejä, opinto-, matka- ja muita apurahoja ja korvata opintoihin liittyviä erilaisia kirja- ja luentomateriaalikuluja sekä majoitus- ja matkakuluja. Apurahaa voi hakea kaksi kertaa vuodessa 30.6. ja 31.12. mennessä. Hakemus on vapaamuotoinen. Katso tarkemmat ohjeet kohdasta jäsenedut.

Miten voin saada liiton lomatukea?

Vastaus: Lomatukea haetaan vuosittain 30.11. mennessä seuraavan vuoden lomaa varten. Lomatukea voi hakea joko yksin lomailuun tai lomailuun perheen kanssa. Liitto myöntää lomatukea taloudellisin ja sosiaalisin perustein. Mikäli myönnetty lomatuki on suurempi kuin lomakulut, tuki maksetaan kulujen suuruisena. Lomatuki tulee käyttää kotimaassa tapahtuvan lomailun matka-, majoitus- jne. kustannuksiin.